[elementor-template id="253"]

Muut tilat

Vieraidemme käytössä ovat mm. oleskelu- ja kokoustilat, hyvin varustettu kuntosali, lämpimät suksienhuoltotilat, galleriahuone taidenäyttelyineen, minikirjasto, leikkipaikat sisällä ja ulkona, potkurit, pulkat, polkupyörät, vene Ounasjärvellä, pyykkikone ja kuivausrumpu sekä kota ja grillipaikka talon takana.

Majatalon ’olohuoneessa’ eli vastaanottoaulassa vieraat istuskelevat iltaisin jutustellen, pelaillen, juomia nautiskellen. Aulassa on mm. televisio, dvd-soitin, joitain pelejä, akvaario, piano, takka, yleisötietokone, matkamuistonurkkaus…

Kokous-oleskelutilat ovat isohkot ja siellä on istumapaikkoja reilulle 50 hengelle. Tila sopii vauhdikkaisiin ja tilaa vaativiin iltamoihin sekä sen saa tarvittaessa puolitettua pieniin ja tunnelmallisempiinkin hetkiin. Kokoustilassa on videotykki, jolloin erilaisten esitysten katseleminen isommalta näytöltä on miellyttävää. Tilaan voi tilata etukäteen kahvia tai virvokkeita makean, suolaisen tai vaikka hedelmien kera.

Minikirjasto & peli-leikkipaikka on kokous-oleskelutilojen parvella. Sinne on kertynyt laaja valikoima kirjoja niin suomeksi kuin muillakin kielillä. Suurin osa kirjoista käsittelee tietenkin Lappia, Enontekiötä sekä luontoa ja sen ihmeitä. Mukavilla sohvilla istuen, mielenkiintoisiin kirjoihin uppoutuneena kirjastossa vierähtää helposti hetki jos toinenkin. Tottakai voit ottaa kirjoja luettavaksi myös omaan huoneeseesi.
Tarjolla on myös laaja valikoima aikakausilehtiä MeNaisista ja Viva!:sta Valittuihin paloihin ja Tekniikan Maailmaan sekä cd:itä ja leffoja, soittimien kera tietenkin.
Parvella on myös paljon leluja, pelejä jne lastenkin viihtymiseksi.
Huomioithan, että jos kokoustilassa on ohjelmaa, ei parvella silloin voi valitettavasti oleskella.

Gallerian näyttely vaihtuu vuosittain. On ilo ja kunnia saada esille paikallista taidetta vieraitamme ja paikallisia ilahduttamaan. Töitä on mahdollisuus ostaa mukaansa.
Galleriatilassamme on ollut jo Hannele Kivimäen ’Akvarellimaalauksia Enontekiöltä vuosien varrelta’, Tapio Huttusen ’Bambumaja ikkunaruudussa ja muita kuvia Lapista’, Majatalon mäen elämää vuodesta 1924 alkaen 90-vuotisjuhlanäyttely, Maarit  Anuntin ja Elli Mäkisen ’Akvarelleja Lapin luonnosta’, Thomas Kastin ’Talven taikaa’, paikallisten taiteilijoiden ’Meän TosiLappi’, Klaus-Peter Kappestin ’Pohjoinen valo – kotona Lapissa’ sekä Heli Keskitalon ’Sain aarteen sieluuni’.
Minikirjastossa on jatkuva Juha Hiltusen pienoisveistosten myyntinäyttely ’Kevättä rinnassa’.

Kuntosalin käyttö vieraillemme on ilmaista. Salilla voit käydä venyttelemässä ulkoilupäivän jälkeen tai huonon ilman sattuessa viettää pidemmänkin hetken ulkoilun sijaan.  Kuntosali on avoinna päivittäin klo 9-21 Majatalon ollessa auki. Kuntosalille voi tulla myös ilman majoittumista, 5 €. Käyttö omalla vastuulla.

Kaksi saunaa lämpiävät päivittäin. Keväällä pääset nauttimaan mukavista löylyistä jo heti hiihtoreissun jälkeen, ennen päivällistä. Joskus hiljaisena aikana saattaa päästä jopa perhesaunaan.
Saunat kruunaa suojatut vilpolat, jossa voit talviaikaan käydä pyörähtämässä lumessa.

Majatalon vanha puusauna on myös lämmitettävissä. Siellä voit palata hetkeksi Majatalon vanhaan aikaan sekä paistaa makkarat ja nauttia takkatulen loisteesta. Puusaunaan, kotaan tai grillipaikalle pääsee puumaksua vastaan ja ennakkovarauksella ja ne ovat käytettävissä klo 9-22 tai sopimuksen mukaan.

Pyykkikone ja kuivausrumpu vievät yhteensä aikaa vain pari tuntia, joten turha ottaa viikon lomalle mukaan koko vaatekaappia. Pyykinpesupulveritkin järjestyvät Majatalosta. Pyykkäämään pääsee maksua vastaan.

Lämmin suksienhuoltotila on alakerrassa. Siellä saat sukset huippukuntoon kätevästi. Varsinkin kun vuosia käyneet kanta-asiakkaamme voivat antaa hyviä vinkkejä Hetan latuolosuhteista ja suksien voitelusta yleensä. Käytössä on mm. suksienvoitelutelineet, rauta, siklit ja suksien säilytystelineet. Suoksienhuoltotilasta pääset suoraan Ounaksen Tunturiladuille.

Hotellin takana on kota sekä grillipaikka. Kotaan mahtuu noin 30 henkeä tai sopuisasti jopa kokonainen bussiryhmä. Siellä on mukava istua iltaa nuotiota ihaillen ja vaikka makkaraa paistaen. Hyvällä tuurilla tai tilauksesta Majatalon väki voi käydä tarjoamassa herkulliset lettu-nokipannukahvit jonakin iltana. Kodan vieressä on myös grillipaikka, jossa kesäiltana on mukava ihastella luonnon kauneutta ja kuunnella hiljaisuutta. Myös kodassa on anniskeluoikeudet, joten omien alkoholijuomien nauttiminen niin siellä kuin koko Majatalon mäellä on ehdottomasti kielletty.
Kotaan, grillipaikalle tai puusaunaan pääsee puumaksua vastaan ja ennakkovarauksella ja ne ovat käytettävissä klo 9-22 tai sopimuksen mukaan.

Majatalon pihalla on puinen Kalle-poro, jonka kanssa voit harjoitella suopungin heittoa.

WiFi toimii hotellirakennuksessa ja on Majatalon vieraille ilmainen.

A-oikeudet on lähes kaikkialla Majatalon tiloissa, joten omien alkoholijuomien nauttiminen Majatalon mäellä on ehdottomasti kielletty.

Vastaanotossa on myytävänä limsoja, olutta, siideriä, viiniä, alkoholia, pientä makeaa ja suolaista yms…

Kesällä vieraidemme käytössä on myös polkupyöriä aikuisille, ulkopelejä pientä kisailua varten, kävelysauvoja, pihakeinu

Talvella vieraidemme käytössä on myös potkukelkkoja, pulkkia ja liukureita sekä vuokrattavana suksipaketteja ja lumikenkiä

Katso lisää kuvia Galleriasta

[elementor-template id="260"]
Back to top