Previous slide
Next slide

Hotel Hetan Majatalo – already over 90 cosy years

Ensimmäiset kirjatut matkaajat ovat tiettävästi vierailleet Hetan Majatalossa 1920-luvulla. Ennen sotia tällä Reetrikin mäellä oli majoituksen lisäksi sekatavarakauppa, puhelinkeskus, postitoimisto, pankin konttori ja bensiiniasema eli Anna Kreeta ja Fredrik Vuontisjärven paikka toimi kylän keskuksena.

Sotien ja evakosta tulon jälkeen Hetassa alkoi uudisrakennus. Reetun ja Reetrikin nuorin poika Kalle jatkoi yritystoimintaa Maija-vaimonsa kanssa. Majatalon alakerrassa toimi kylän ainoa sekatavarakauppa ja yläkerrassa oli seitsemän majoitushuonetta.

Alkuvuosina Majatalon asiakkaita olivat pääasiassa kauppiaat ja tutkijat. Majataloon on vuosien varrella eksynyt kuuluisuuksiakin, alkuaikoina Yrjö Kokko oli usein nähty vieras, ja myöhemmin vakiovieraisiin kuuluivat muiden muassa Tapio Rautavaara ja Irwin Goodman.

Aika kului ja muuttui, mutta Hetan Majatalo pysyi. Ja kehittyi. Majatalonpito ja perinteet ovat siirtyneet Vuontisjärven suvussa nyt jo neljänteen polveen.

Tänä päivänä Hetan Majatalo muodostuu perinteikkäästä majatalosta sekä korkeatasoisesta hotellista, joka valmistui vuonna 1988 ja jota laajennettiin edelleen vuonna 2000. Majatalon pito on isäntäperheen elämäntapa, joten Majatalo on avoinna ympäri vuoden ja päivystys on kellon ympäri.

Majoituksen lisäksi Hetan Majatalon tarkoituksena on aina ollut tarjota matkaajalle aitoa Lapin tunnelmaa, ravintoa niin sielulle kuin ruumiillekin. Täällä vieras ja isäntäväki tapaavat ja vaihtavat ajatuksia pitkin päivää.

Hyvän olon varmistaminen vieraalle on paitsi velvoittava perinne, myös isäntäperheelle harrastuksista antoisin.

Hetan Majatalon liikeidea ja isäntäperheen ajatus elämäntavastaan:
Hetan Majatalo Oy on Enontekiöllä sijaitseva pieni majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan yritys, joka järjestää vieraalleen unohtumattoman Lapin loman kaikkine oheistuotteineen, jotta hän tahtoisi tulla takaisin ja toisi ystävänsä mukanaan kokemaan Lapin taian.

Enontekiö

Enontekiö sijaisee Suomen Käsivarressa Norjan ja Ruotsin rajalla ja se on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Kunnan alueelta löytyy yli 60 % Suomen kaikista tuntureista. Enontekiö on tunnettu laajoista omaleimaisista erämaa-alueista ja siksi se onkin luontomatkailijoiden suosima käyntikohde.

Meillä Enontekiöllä on 350 tunturia, 825 järveä, Euroopan puhtain ilma, 8 vuodenaikaa, 200 päivää talvea, 200 km latuja ja Suomen pisin hiihtokausi, 600 km moottorikelkkauria, talvisin revontulia kolmena yönä neljästä, kesäisin 62 vuorokautta keskiyön aurinkoa, 227 tavattua lintulajia, Norja, Ruotsi ja Jäämeri päivämatkan päässä.

Tervetuloa TosiLappiin!

Back to top